Utanför boxen – se möjligheterna

Emaljens unika kapacitet och egenskaper passar naturligtvis utmärkt i krävande miljöer som kök, restauranger, tågstationer, sjukhus, skolor och konferensrum. Materialet står pall för tuffa tag och klotter går att ta bort utan att skada emaljen.

Utseende, typsnitt och färgkombinationer kan varieras i det oändliga och upp till en knapp kvadratmeter. Önskar du ändå klä en större yta i emalj kan man sammanfoga plana mönsterskurna plåtar eller kantvikta cassetter. Emalj istället för kakel, emalj som whiteboard eller ett snyggt emaljbord i receptionen med företagets färger? Arkitekter, formgivare och konstnärer har under många år vänt sig till oss för att få hjälp med inredningsdetaljer, utsmyckningar och olika speciallösningar. Skissa och maila så räknar vi fram ett pris.

Kostnaden avgörs av en rad parametrar. Dels av storlek och antalet intilliggande färger (varje färg bränns för sig), men också (om vi snackar skyltar) av textens storlek eller logotypens ev. tunna linjer och detaljrikedom. I sådana fall ersätts den traditionella schablontekniken av screenteknik.

Stålplåten vi arbetar med är av kallvalsad emaljeringsbar kvalitet. Den traditionella kupningen görs för hand och är görlig upp till ca 500×700 mm. Plåten kan laserskäras till fria former, kantvikas  för stabilitet eller djupdras då exakthet premieras.