Samarbeten – Ny form och Den Nya Kartan

Maria E Harrysson, konstnär och designer kommer från textil- och modevärlden. Lampan Skärva av tre sammanfogade former tillverkades under 2015 i två storlekar. Skärva blev Marias första arbete i emalj och hon var hos oss i Skillinge under arbetet med prototypen och utförde själv måleriet. Vårt samarbete introducerades av industridesigner Jenny Nordberg i projektet Den Nya Kartan. Jenny sammanlänkade 24 formgivare och skånska tillverkare för att visa att det är görligt med lokal produktion och vilka möjligheter detta innebär. Resultatet har visats i en utställningen på Form i Malmö och Nationalmuseum och under våren 2016 på Vandalorum.

Träbildhuggaren och konstnären Carsten Nilsson och Helena L Åkesson på Skillinge Emalj har gjort två arbeten tillsammans där trä och emalj möts. 2014 resulterade det i en Tröstask och 2015 i ett Minnesskåp.

Under 2014 samarbetade vi med frilansande formgivaren Therese Sennerholt kring en numrerad kollektion av emaljskyltar med Thereses omisskänliga kaxiga citat. Kollektionen fick hyllningar i inredningspressen och återstående plåtar finns att köpa i Skillinge så länge lagret räcker.