Namnskylt

Beställ namnskylt här!

Gatunamnskylt

Beställ gatunamnskylt här!

Nummerskylt

Beställ nummerskylt här!

Kvartersskylt

Beställ kvartersskylt här!

Känslan av hantverk – som man vill ta på

Att göra en emaljskylt är ett hantverk av den gamla sorten. Emaljen smälter vid 800 grader. Ett lager, en bränning per färg.
Resultatet känns – bokstavligt talat. Den som ser en välgjord emaljskylt går nästan alltid fram och stryker den med handen. Känner textens struktur och den speciella ytan.
En emaljskylt blir aldrig föråldrad, omodern eller urblekt. Istället sprider den sin känsla av kvalitet och hållbarhet år efter år.

skillinge-emalj-helena
Kanna-pa-skyltar2

Material, design & hållbarhet går hand i hand

Skillinge Emalj är ett litet, kreativt företag och en av landets få tillverkare av emaljskyltar.
Tillverkningen är ett klassiskt hantverk och alla skyltar görs i Skillinge på Österlen.
Den klassiska emaljskylten är inte bara snygg, den står pall för tuffa tag och klotter. Så länge emaljen får vara hel har du en skylt vars skönhet faktiskt överlever det mesta. Kom gärna förbi och se och känn på dem i verkligheten!
/ Helena

Beställ din emaljskylt här!

Beställ här – direkt!

Skillinge Emalj

Skillinge Emalj drivs av Helena L Åkesson som har en rikt varierad bakgrund som bl.a fotograf, rekvisitör och fakir (med förkärlek till eld, vassa rakblad och krossat glas). Medarbetare och förste emaljör är Robban Andersson, utbildad svetsare och hängiven fritidsfiskare. En emaljskylt i traditionell stil ger ett unikt och gediget intryck. Den andas styrka och hållbarhet och ger dessutom en sinnlig upplevelse då den upphöjda texten är skön att känna på med fingertopparna. Vare sig du önskar en helt klassisk blåvit husnummerskylt, en gatunamnsskylt, din företagslogga i 50 ex, en unik utsmyckning eller ett fräckt inredningselement helt efter eget huvud - så kan du få det tillverkat hos oss på Skillinge Emalj! Kunder: GANT, Byggfabriken, Holmquists Metall & Gravyr, DinellJohansson Arkitekter m.fl. traditionellt hantverk & ny form, emaljskyltar med mera!
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj2016/09/22 @ 17:02
Danfoss with distribution friends just left the building! A future engineering company that likes enamel signs. We are proud and happy!
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj2016/09/21 @ 15:04
Idag fick vi kunder ända från Värmland som uppmärksammat och blivit lockade att köra hit av en trevlig artikel i tidningen Land!
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj2016/09/07 @ 12:00
från verkstad till designbiennal
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj2016/09/04 @ 21:28
LDB, Londondesignbiennalen öppnar på onsdag. 35 länder deltar. Från varje land presenteras ett 20-tal samarbeten mellan formgivare och tillverkare. Och vi är med i ett nytt spännande samarbete med underbara konstnären Maria E Harrysson! (Bland de svenska representanterna kommer av en händelse flera av oss från Österlen!) Det ska bli så spännande att se sakerna på plats! Återkommer.
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj2016/08/01 @ 22:24
Till och med för besökaren på plats i Skillinge kan det te sig otroligt att vi tillverkar allt från ax till limpa. Trots de fullt synliga verkstadsmaskinerna sker ju de olika arbetsmomenten spritt under några dagar. Men handgjort traditionellt hantverk är det alltså! Made in Skillinge! Se här!
Skillinge Emalj
Skillinge Emalj - Emaljskyltar med mera i egen tillverkning - ett besök i verkstan
Skillinge Emalj kombinerar traditionellt hantverk med ny form. Varje emaljskylt är handgjord, en efter en. Produkterna vi tillverkar på Skillinge Emalj följe...
youtube.com